
Cel de-al patrulea album de studio propus de trupa om la lună a fost lansat cu mare fast pe 26 martie. Asemeni albumelor anterioare, calitatea superioară a cântecelor marchează și acest nou material.
Albumul debutează cu Libelule dansează, o piesă care ne introduce într-o reverie auditivă de excepție. La răsărit continuă această mirare filosofică a celor de la om la lună și continuă linia meditativă a albumului.
Pescărușii zboară este din punctul nostru de vedere piesa de rezistență de pe Solaar și continuă firul meditativ al albumului. Din senin face o schimbare bruscă în tonalitatea și expresivitatea de pe Solaar și titlul nu este ales deloc întâmplător.
Nici Răgaz nu este o piesă cu un titlu ales la întâmplare, ci o stare de spirit, o stare de filosofare auditivă. Partea mediană a albumului are și alte piese foarte interesante, absolutul fiind atins de piesa Serpentine, o altă reușită demnă de notat când vorbim de piesele de pe acest nou material discografic.
A doua jumătate a albumului continuă starea de reverie și meditații și este înțesată de piese cu titluri și versuri foarte profunde, o caracteristică foarte emblematică a acestei minunate trupe.
Dacă ar fi să fim onești, în ansamblul său, Solaar reprezintă o reverie a sinelui, o filosofare continuă și un îndemn la conexiunea cu propriul sine și la răgaz (așa cum spune și titlul uneia dintre piesele de pe album).
Dincolo de aspectele melodice, ne-a surprins în mod plăcut și frugalitatea copertei de album aflată într-un antagonism cu liniile melodice foarte complexe și cu profunzimea aparte a pieselor de pe acest album cu titlu sugestiv. Mai mult decât atât, Solaar este și un îndemn la libertate, la comuniunea omului cu natura și la multe alte teme mai mult sau mai puțin filosofice.
Solaar poate fi ascultat pe Spotify, YouTube, Apple Music și pe toate celelalte platforme de muzică digitală și online.