Am vazut AVATAR: THE LAST AIRBENDER, animatia fenomen de la Nickleodeon.

Am vazut AVATAR: THE LAST AIRBENDER, animatia fenomen de la Nickleodeon.

In pregatirea lansarii serialului live-action de pe Netflix, Avatar: The Last Airbender, am urmarit serialul de animatie omonim de pe SkyShowtime.

Avatar: The Last Airbender, un serial animat creat de Michael Dante DiMartino și Bryan Konietzko, a captivat publicul de toate vârstele de la debutul său pe Nickelodeon în 2005. Această poveste epică urmărește aventurile lui Aang, un băiat de 12 ani care descoperă că este Avatar, singurul capabil să stăpânească toate cele patru elemente și să aducă pacea în lumea devastată de război.

Serialul este inspirat de diverse culturi asiatice și indigene și prezintă o lume în care anumiți oameni pot manipula telekinetic unul dintre cele patru elemente clasice: apă, pământ, foc sau aer, prin practici numite “îndoire (bending)”, inspirate de arte marțiale chineze. Singurul care poate îndoi toate cele patru elemente, “Avatarul”, este responsabil pentru menținerea armoniei între cele patru națiuni ale lumii și servește ca legătură între lumea fizică și cea spirituală. Serialul se concentrează pe călătoria lui Aang, un băiat de 12 ani care este Avatarul din prezent și ultimul supraviețuitor al națiunii sale, Air Nomads, împreună cu prietenii săi Katara, Sokka, în timp ce încearcă să pună capăt războiului declanșat de Fire Nation și să-l înfrunte pe Lordul Focului, Ozai.

Lumea din ATLA a fost inspirata din culturi din lumea reala, atent manevrate cu filosofii distincte. Acest serial este recunoscut pentru crearea unor personaje emblema precum Aang, Katara, Sokka, Toph sau Zuko, fiind foarte bine dezvoltate si credibile, care trec prin schimbari morale complexe si care rezoneaza cu spectatorii de diferite varste.

Povestea narativa de razboi si a mantuirii este intrepatrunsa cu mici elemente episodice de aventura, creand un echilibru satisfacator. Scenele de lupta sunt bine coregrafiate, serialul reusind sa imbine foarte bine umorul cu temele serioase. Creatorii nu au facut rabat de la discutia unor concepte rar atinse în divertismentul pentru tineri, cum ar fi genocidul, imperialismul, războiul, pacifismul, opresiunea, echilibrul și liberul arbitru. Serialul a fost un succes de audiență și a primit aclamații din partea criticilor pentru personajele, referințele culturale, direcția artistică, coloana sonoră, umorul și temele sale.

Avatar: The Last Airbender este o capodoperă animată care a avut un impact semnificativ nu doar în industria animației, ci și în cultura populară, unul dintre cele mai bune seriale animate din toate timpurile, care m-a incantat si il recomand.

Serialul animat este disponibil pe SkyShowtime, cu traducere si dublare in limba romana.

Netflix a pregatit acum o adaptare live-action, care se va lansa pe 22 februarie. Interesul este mare si multa lume asteapta cu nerabdare sa vada cum va fi aceasta adaptare, dupa ce in 2010, M. Night Shyamalan, a dat chix cu filmul live-action intitulat The Last Airbender, adaptare dupa primul sezon din animatie (Book One), care a fost criticat dur pentru schimbarea raselor personajelor, scenariul slab, efectele speciale slabe și interpretarea proastă. Am vazut si acel film, dar nu merita prea multa reclama, pentru ca este destul de greu de privit.

Producatorii originali ai serialului animat, angajati initial la aceasta adaptare in 2018, au parasit productia din cauza neintelegerilor creative cu Netflix. Astfel, dupa cum ei au declarat, serialul va avea o directie pe care ei si-au imaginat-o in alt fel.

Trailerul pentru serialul de pe Netflix

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *